Vår kompis Emma avslöjar var man ska hänga while in Nantes: 

  • Jules Vernes föddes i Nantes. På ön som ligger mitt i staden finns en Jules Verne-park med en massa galna uppfinningar, bland annat en gigantisk elefant som sprutar vatten och som man kan åka med.
  • Utforska hela citykärnan (den är större än området runt LaFayette). Du kommer upptäcka butiker, second handmarknader, det gamla slottet, många ställen att sätta dig på för en kopp kaffe och ett bakverk, den stora parken som mitt emot tågstationen som till och med inhyser djur, ”Passage Pommeraye” den gamla passagen med affärer i, smala gator som gör dig vimmelkantig och gator där man gör bäst i att titta men inte köpa.
  • Kolla in den gamla kakfabriken LU, förr stod LU för kakmärket som gör bla. Digistivekex, idag står det för Lieu Unique. Här hänger Nantes-borna om kvällarna och äter och dricker gott, det pågår också många utställningar och performance-akter i huset.
  • Gamla saker bl.a. skrivna vykort från förra sekelskiftet att skicka till de  därhemma finns på vintage marknaden på Place Viarme varje lördagsmorgon.
  • På lördagar är det också en stor marknad i närheten av spårvagnsstationen Mediathèque intill vattnet med allt du kan tänka dig. Crêpes, fisk, paella, allt möjligt finns här. Dessutom till stor del färdiglagat.
  • Åk med båt till Trentemoult. Det är en jättemysig liten fiskeby som ligger på andra sidan om Loire-floden. Turen tar inte alls lång tid och att hinna utforska hella Trentemoult hinner man lätt med det också, även om man gör det sakta. Men denna hamnby är ändå värd besöket, att gå runt bland småhusen och filosofera är kontemplativt. I övrigt finns bara nån liten konsthantverksbod och några restauranger.
  • Har man mer tid och vill se något ännu mer pittoreskt och fiskidylliskt ska man ta tåget en morgon och åka till Pornic. Där är SÅÅÅ fint. Man kliver av tåget när man kommer fram, går förbi en gammaldags karusell, går över floden, när jag kom dit var det folkstockning på bron för att folk i traditionella Bretagne-dräkter hade dansuppvisning där, i floden ser man hur båtarna ligger på sandbottnen eftersom det är ebb, man går förbi en eller två fiskarklädesbutiker, glada människor, restauranger, våffelställen, husen är små och allt ser nästan medelhavskt ut (trots att det är Atlanten man badar i), i ena ögonvrån ser man kyrktornet och i den andra det medeltida slottets konformade torntopp, om man följer flodbanken så uppenbarar sig så småningon strand efter strand. Det är bara att välja. Men se upp, när du går tillbaka sedan kan det bli krångligare. Det hade hunnit bli flod även på kullerstenspassagen när vi återvände så det var bara att ta av sig skorna om man ville komma fram där. I Pornic flödar den Bretagnska kulturen över och om du inte klarar av att höra säckpior så är inte detta stället för dig.
  • Vill man ha lite flashigare sammanhängande lååååååååånga stränder i en mer modern miljö så kan man åka till La Baule. Det tar ungefär lika lång tid dit som till Pornic men man får åka buss (så kallad car). Transport för området kring Nantes finner man här.
  • Ställen man kan kolla in om man vill bli road i Nantes: Nantes Leboost,   le livebarViolon Dingue, Café Le Flesselles och Café Du gaz
  • Vill man bo på hostell i Nantes så bör man kolla upp La Manu, hostellet är medlem i FUAJ (typ franska turistföreningen) och det måste man bli om man vill sova där också (men det blir man på plats och det är inte alls dyrt).