Robin var i Brygge (tillsammans med Johanna) sommaren 2010. Här är hans bästa tips!

Brygge är en välbevarad medeltida stad som ligger i nordvästra Belgien. Den är en av europas bäst bevarade medeltida städer och är nu kanske mest känd från filmen In Bruges med Colin Farrell. Farrell skickas till Brygge eftersom staden anses vara den vackraste platsen i världen. Och ja, det kan mycket väl stämma. 

  • På vandrarhemmet Charlie Rockets, finns det möjlighet att ta en drink och spela biljard eller bordsfotboll. Men ge dig inte in i leken om du är halvbra och ogillar att förlora. De lokala spelarna är grymt bra, de har övat en hel del om en säger. 
  • Familjerestaurangen Medard har stadens mest pris värda spaghetti. För omkring tre (!!!) euro får du en ordentlig och god lunch. Men då gäller det att man först får plats och uppmärksamhet från personalen, vilket inte är det lättaste...
  • Belgien är vida kända för sin choklad och de är mycket stolta över den. I Brygge finns det ett chokladmuseum där man inte bara får lära sig om historien bakom chokladen och dess tillverkning utan man får även se olika kända personer gjorda av choklad - i naturlig storlek. I slutet av uppvisningen får man provsmaka på den nygjorda chokladen, omnomnom!
  • Om man väljer att åka på sommaren finns möjlighet att ta en dagsutflykt med cykel till stranden i staden Knokke-Heist. Cykelvägen dit går genom kilometerlånga alléer av grönska med utmärkt väg. Sträckan är utan uppförsbackar (hela Belgien är nämligen platt som en pannkaka) och den lantliga naturen längs vägen är väl värd att se, om man vill se en icke-turistig del av Belgien. 
  • Om man vill ha riktigt smakfyllda pommes frites så ska man däremot gå till "turisttorget" som ligger precis vid Belfry-tornet. Där finns det två stycken stånd som varje dag säljer pommes. Vilken ska man välja av dem? Mja, man kan argumentera om man skall ta den med längst kö (eftersom den torde erbjuda de godaste) eller den som serverar fortast, eller den som har det lägsta priset osv. Hur som helst så finns båda där och det är bara att välja. Vi provade den längst till höger när du står mitt emot dem och vi blev definitivt inte besvikna. 
  • Köttälskare skall besöka restaurangen De Hobbit som är en liten mysig restaurang beläget i sydvästra centrala Brygge. Är man vegetarian bör man söka sig någon annanstans för här serveras inget annat än kött. Som förrätt fick vi bröd och olika sorters salami. Till varmrätt en lätt sallad med massor av kött (närmare bestämt sex olika sorter).  
  • Gå runt! Brygge är otroligt vackert och det är bara att strosa runt i den lilla staden. Glöm kollektivtrafik det är bara att promenera var du än ska, eller ta häst och vagn...