Vår kompis Emma var i München och detta var vad hon gillade mest: 

  • Ska du bara gå på en guidad tur så åk till Dachau. Bor du på det förnämliga hostellet Wombats så kan jag rekommendera att följa med på den turen som de anordnar, guiden är riktigt insatt och talar mycket om ”coming to termes with ones past” och psykologiska mekanismer istället för att fokusera på morbida detaljer. Över lag är det mer givande att åka dit med en guidegrupp som man möter upp i München. Googla så kommer du hitta alternativ, exempelvis finns arrangören New Europe i Munchen.
  • Många bra restauranger finns det vid Stephansplatz i Munchens äldre del. Café Gap är ett populärt matställe också.
  • Engelska parken är en stor och fin park. Det coolaste med den är att det i delen som är nära Prinzregentenstrasse finns en anordnad stor surfvåg för surfare att åka på långt in på kvällen.Förutom personer i groddräkt samlas även åskådare runt denna.
  • Glöm inte området väster om engelska parkens norra del, Schwabing-Freimann, ytorna kring universitetsområdet här utgör Munchens Södermalm. Det är ungt, modernt, vackert och diversifierat.
  • Vet du inte vad du vill bli? Vet du inte vad du kan? Vet du ingenting? Gå till Deutches Museum! Här kan du lära dig något om allt! Det som inte finns här är inte värt att veta. Miljö, foto, DNA, metaller, instrument, nanoteknik, optik, papper, planeter, marin navigation, textilteknologi, kraftverk, robotar, brobyggning, flygmaskiner, matematik, mikroelektronik, matteknologi, viktenheter, klockor, mikroskop… Allt finns att lära här! Oturligt nog är en stor del av skyltarna på tyska men man har stor glädje av museet ändå eftersom man får prova och kan se principer tydligt ändå. Lika roligt för vuxna som för barn! Ett tips är att kolla igenom vad ni vill titta på för temarum innan ni kommer dit.Det finns inte en chans att ni kommer hinna med hela museet på en dag. Varning för lång kö utanför, men invändigt är det köfritt.